216 – Şeytan Salıncağı

« »

Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 3 Kasım 2013 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.

AÇIKLAMA

  • Hastalık, insan için verilmiş bir imtihan çeşididir. Hastalık sırasındaki dikkat edilmesi gereken husus; kişinin Allah’a ne kadar yaklaşacağıdır. Hastalık, insanın kaderidir; insanoğlu emanet şuuruyla organlarını nasıl “benim” diye kabulleniyorsa hastalığını da “benim” diye kabul etmelidir. Ebedi sıhhat bu dünyada ancak melekler için var olabilir; insan için ise bu, sonsuz mutluluk diyarı olan ahiret için mümkündür.

 

  • Allah’a iman ile umutsuzluk bir arada bulunamaz. Kul “Allah varsa ölü bile dirilir.” der ve asla şifayı doktordan beklemez. Kul, ne olursa olsun kendini salan değil gereğini yaparak Rabbine teslim olandır.

 

  • İbadetlerimizde İmam Azam Ebû Hanife rahmetullahi aleyh hangi makamda ise hastalık ve tedavi sürecinde de doktor aynı makamdadır. Doktor, şifa verici bir put haline getirilmemeli ancak şifaya vesile olabilecek olan bir nimet olduğu da inkâr edilmemelidir. Şifa yalnızca Allah’tandır.

 

  • Vesvese de hastalıklardan bir hastalıktır, yüzde yüz şeytan kaynaklıdır. Mü’minin hayat rehberi olan Kur’an-ı Kerim vesvese hastalığının ilacını, dua ederek Allah’a sığınmak olduğunu bildirmiştir. İslam dininde “hastalığı okumak” diye bir şey vardır fakat “dinden geçinmek” diye de bir şey yoktur. Bu konuda da dikkatli olunmalıdır.

 

  • İnsan fıtrat gereği yorulur, hastalanır. Önemli olan bu sorunları çözümsüz görmemektir. Allah büyüktür, bu büyüklüğün yanında dertlerin büyüklüğünden söz edilemez. Fakat Allah’tan musibet veya bela da istenmez. Musibetle karşılaşıldığında sabredilmeli ve Allah’tan afiyet dilenmelidir.

İlgili Videolar