8517defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 7 Ekim 2007 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- “Mü’minin niyeti amellerinden daha hayırlıdır.” Hadis-i şerifinde buyrulduğu gibi insanın yaptığı ibadetlerden ziyade, bu ibadetleri ne niyetle yaptığı önemlidir. Niyeti samimi olmayan işler boş işlerdir.
- Tek başına niyet, Sünnetullah gereği Ümmeti Muhammed’in kurtuluşu olamayacaktır. Çaresiz durumda olunduğunda niyet için gösterilen gayret, yüreklerde tutuşan sevda ve sızı şahit olacaktır. Allah sadece içini doldurmadan ağızdan çıkan sözlere değil yüreklerdeki samimiyete bakar.
- Dünyayı imar edebilecek kapasitedeki insanın hedefini ve niyetini küçük tutması kendine yapabileceği en büyük zulümlerdendir. Mü’min okyanusu hedef almışken su damlacıklarının peşinde olamaz. Mü’min okyanusta yol almak için mücadele eden adamın adıdır.
- Niyet Allah Teâlâ’nın rahmetinin tecellilerindendir ve insanın sonsuz hayatının akıbetini belirler niteliktedir.
- “Desinler!” hastalığı, niyetteki samimiyetin bir numaralı düşmanıdır. “Kim ne der?” değil “Allah ne der?” bilincine sahip olunarak bu hastalığın önüne geçilebilir.
- Mü’min imtihan yolculuğunda önüne çıkacak hedeflerini küçülten, moral kıran her ne engel varsa niyetiyle bunların üstesinden gelmelidir. Zira verilen kararlar, zihinlerde planlanan hedefler ve bunlar için tutuşan bir kalp Allah katındaki değeri belirler. Başarı Allah Teâlâ’nın elindedir. Müslüman’ın görevi bu hedef ve kararları için heyecanı diri tutarak ve ümitsizliğe düşmeden gayret etmektir.

227-Mü’miniz Vefakârız
01:01:43 5023Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 19 Ocak 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
214 – Medine’de Çocuk Olmak
01:01:14 7942Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 6 Ekim 2013 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
38) Sabır 50-51. Hadisler
00:21:21 3465 Hayata Bakış
42) Doğru Sözlülük 56.Hadis
00:18:22 3464 Hayata Bakış