6685defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 3 Şubat 2008 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- İki mü‘minin kardeşliği, Allah için yapılan tüm ibadetlerle aynı değeri taşır. Bir mü’min; namazı, orucu veya haccı nerede görüyorsa kardeşlik de oradadır. Allah Teâlâ kılınan her namaza cennet vaat ettiği gibi kardeşliğe de cennet vaat etmiştir.
- Şeytan, Allah’ın rızasını kazandıracak işleri engellemek için çalıştığı gibi kardeşliği de zedelemek için çalışır. Bu sebeple kardeşlik bağı güçlü tutulup hiçbir fitnenin bu bağa zarar vermemesi sağlanmalıdır.
- Salih mü’minlerin özelliklerinden biri de külfetsiz insan olmalarıdır. Allah’ın rızasını kazanmak için bir iş yaparken bile mü’min mü’mine engel olmamalıdır.
- Kardeşlik bir nimettir. İslam’a bütün olarak bakabilenler için kardeşlik imanın bir getirisidir. Namaz, İslam’dan ayrılamayacağı gibi sadece namaz da İslam olarak görülemez. Kardeşlik İslam’dandır. Dik durabilmek, bâtıla karşı ayaklanmak için Müslümanların kardeşlik bilincinde olmaları gerekir.
- Menfaat, kardeşliği zedeleyen en büyük etkenlerden biridir. Menfaat karışan her ilişki, şeytanın yönlendirmeye başladığı bir ilişkidir. Hâlbuki kardeşlik hiçbir karşılık beklemeden sadece Allah için sevmenin ve insanı külfetsiz cennete bir adım daha yaklaştıran eylemin adıdır.

384) Gençler, Selâmunaleyküm
56:13 6389 Hayata Bakış
13) Birbirimize Muhtacız
00:47:33 5510Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 16 Şubat 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
5) Etten ve Kemikteniz
00:48:41 3396 Hayata Bakış
70) Mücahede 109-110-111-112. Hadisler
00:36:16 3576 Hayata Bakış
89) “Ne Kutluyoruz”
00:20:43 3711 Hayata Bakış
70) İnsani İlişkilerimizde Sorunlar
01:01:24 6065Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 1 Mart 2009 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış