8470defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 23 Mayıs 2010 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Allah, güneşe endeksli bir dünya düzeni kurmuştur. Dolayısıyla ancak hayatını güneşe endeksli yaşayabilen Müslüman, davasında başarıya ulaşabilecektir. Allah’ın düzenine göre yaşayanlar hayatında hep huzur bulurlar.
- Geleceğe umut bağlayıp büyük hedefler peşinde koşmak isteyen bir mü’min, öncelikle Rabbinin ona verdiği uyku nimetini ne kadar kontrol altına aldığına dikkat etmelidir. Çünkü umut olan mü’min, uykuya mahkûm olmayan ve uykusunu kontrol altında tutan bedenlere sahiptir.
- Müslüman’ın uyku düzenini belirleyici iki aşama vardır. Bunlar:
- Uykuya belirli bir saat belirlemek
- Uykuya belirlenen saati her gün aynı zaman diliminde kullanabilmek
- Dünyayı kuşatan katkı maddeli gıdalar midenin yanında uykuyu da etkisi altına almaktadır. Allah’ın rızasına uygun yaşayabilmek için bu etkilerden uzak bir hayat yaşamak gerekmektedir.
- Ashabı kiramı örnek alırken onların yaptığı gibi ilk olarak; çocukları Allah’ın nezdinde kıymetli, geleceğin umudu ve kaliteli bir Müslüman olarak yetiştirmek gerekmektedir ancak insan yetiştirme mantığı sadece farzlar üzerine kurulu değildir. İnsan yetiştirme ancak kaliteli bir uyku eğitimi verildikten sonra gerçekleştirilebilir çünkü uyku, insanı hayata hazırlar.
- İslam Şeriatı, Müslüman’ı ne üzerinden terbiye etmek istiyorsa o hayatın kendisidir. Bir terbiye metodu olan uyku da, hayati bir ihtiyaç olup insan fıtratına göre şekil almalıdır.
157- Bu Zamanın Cihadı
00:51:47 4561 Hayata Bakış
312) Bir Çocuk Doğurmak
51:45 14604 Hayata Bakış
390) Afet Zamanı Kuralları
41:44 5216 Hayata Bakış
43-Musaf Tarihi-2 A
00:30:35 4087 Hayata Bakış
218 – Bu Ümmet
01:00:58 7150Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 17 Kasım 2013 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış