7738defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 13 Mart 2011 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Kur’an kıssaları hikâye değil hayat ölçüleridir. Kendi menfaatleri için bir buzağıyı dahi feda edemeyen İsrailoğulları’nı anlatırken bile mü’minlere nasihat ederek onlara ne yapmaması gerektiğini öğretir. İbrahim aleyhiselamdan bahsederken de fedakârlığı, cömertliği ve adanmışlığın örnek alınmasını hedefler.
- Cömertlik, malla sınırlandırılacak bir kavram değildir. Cömertlik, yapılması gereken fedakârlık ne ise onu yapmaktır; elindekini Allah için vermek ve onun emanetçisi olduğunu unutmamaktır. Cömertlik verdiğinden pişman olmak değil alır gibi vermektir. Bu cömertlik, Allah’ın örnek gösterdiği Ensar ve Muhacir’in kardeşliğindeki gibi yaşamaya çalışılmalıdır.
- “İnandık.” diyen mü’minlerin imtihan edilebilmesi için herkes farklı farklı şartlarda yaratılmıştır. Önemli olan bunun farkında olup hayırda yarışmaktır. Ensar cömertlikte sınır tanımayarak bedenlerinin, evlatlarının ve mallarının cömerdi oldular. Allah kullarının dinleri için ne yapmak istediğini görmek istediği için onlar nasıl cömertliğin içini doldurduysalar o şekilde cömertliğin içi doldurulmaya çalışılmalıdır.
- Cömertlik, o an için yapılması gereken fedakârlık ne ise, onu yapmaktır. Allah kulunu kimsenin olmadığı ve insanların çıkış kapısı bulamadığı yerlerde çözüm üretirken görmek ister. İşte cömertlik kimsenin olmadığı yerde bulunmaktır.
- Allah’ın istediği cömertlik kulun değer verdiği şeyler üzerinedir. Bu da imtihanın ta kendisidir.
- Cömertlik; yapmak zorunda olmadığı halde diğer mü’mine yüreğinde yer açıp fedakârlıkta bulunabilmektir.
304) Yarından Haberler
53:38 8774 Hayata Bakış
1 – O Kadar Yakınız ki!
01:00:29 7054Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 20 Ekim 2014 Pazartesi günü yapılan […]
Hayata Bakış
444) NEDEN SİNİRLENİYORUZ?
42:09 1684 Hayata Bakış
124) Başlangıç Noktası
01:02:06 5528Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 13 Aralık 2010 Pazar günü yapılan Hayat […]
Hayata Bakış
16) İhlas ve Niyet 12.Hadis’in devamı
00:15:32 4138 Hayata Bakış