8898defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 25 Aralık 2011 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Şeytanın ilk fitnesi kadın üzerindendir ve İslam toplumunu devletin temeli olan kadın üzerinden bozmaya çalışmaktadır çünkü şeytan tarafından tuzağa düşürülüp kaybedilen her kadın, Ümmet’in geleceğinden bir parçanın yitirilmesi anlamına gelmektedir. Bu, İslam toplumunun temel sorunudur. Artık bu sorunu aşıp kadına gerçek değerini vererek İslam yeniden yarınlara taşınmalıdır.
- Değerli olan her şey risk taşır. Bu sebeple kız çocuğu, cenneti kazandıracak kadar değerli olduğu gibi cehennemin kapısını aralayacak kadar da imtihan vesilesidir.
- Erkek evladını kızdan üstün tutmayan, bakma mecburiyeti olduğu için değil bunu gönülden ve isteyerek yapan için, kız çocuğu cennettir. İyi yetiştirilmiş bir kız çocuğu da Ümmet’e kazandırılmış bir anne demektir. Ümmet’e kazandırılmış bir anne de gelecek nesillerin teminatıdır.
- Batı, İslam’ı çökertmek için kadına özgürlük(!) vermek bahanesiyle onu köleleştirmiştir. İslam ise cennet vererek onu özgürleştirmiştir.
- Peygamber aleyhisselamın ahlakıyla yetiştirilmiş ve şeytanın tuzaklarından korunmuş kız çocuğu, cennetin anahtarıdır. Böyle bir kız çocuğu yetiştirmek de cihad meydanlarından bir meydandır.
- İslam, birilerinin söylediği sözlerin oluşturduğu yaşayış tarzı değildir. Aksine İslam; kaynağını Kur’an ve Sünnet’ten alan vahiy kaynaklı oluşturulmuş yaşam tarzıdır.
- Gayba iman, imanın alt yapısıdır. Allah’ın cennet vaat ettiği bir şeye şüphe duymak ise imandaki zafiyeti gösterir. Bu sebeple kız çocuk yetiştirilmesine vaat edilen cennete, yüzde yüz iman edilmelidir. Allah’ın cennet vaadi de kızlarını sadece Allah’a secde eden, hür yürekli ve bu Ümmet’in Mus’ab’ı olup Mus’ablarını yetiştirecek şekilde yetiştirebilen kulları için geçerlidir.
108) Mü’min Merhametlidir
00:56:21 5413Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 18 Nisan 2010 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
37) Hedefimiz Arş’ın Gölgesidir
00:48:57 3468 Hayata Bakış
103) Nâfile İşimiz Yoktur
00:59:49 5403Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 14 Mart 2010 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
225- Kur’an Çocuğu
01:01:08 8150Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 5 Ocak 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
75) Şirk Zemini Oyar
00:50:10 5862Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 26 Nisan 2009 Pazar günü yapılan Hayat […]
Hayata Bakış