9093defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 16 Eylül 2012 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Her anne baba çocuğunu yalnızca Allah’tan korkan, insanlardan beklentisi olmayan, kimseye el açmayan hür bir şekilde yetiştirmelidir. Düğün, diploma, komşu, internet gibi engellere takılmayıp çocuğundaki gençlik cevherini heba etmemelidir.
- Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, ashabına bir iş buyurduğunda onların refleksleri kabul etmek olduğundan dolayı hemen o işi o anda bitiriyorlardı. Hür olduklarından dolayı “ama veya fakat” gibi kelimeleri kullanmıyorlar ve hemen itaat edip fiiliyata geçiyorlardı.
- Allah, insanı büyük işler yapma potansiyelinde yaratmıştır. Bağlı olduğu zincirler ise o insanı küçük işler dahî yapamaz hale getirir. Söylemleri büyük olsa da eylemleri her zaman küçük olarak kalacak olan zincirlere bağlı bir insan olunmamalıdır.
- Kalbi Allah’a bağlı olan genç, hür gençtir. Allah’ın kendisinden ne istediğini bilir ve elinden geldiğince her alanda cihat eder. Özür dilerse Rabbinden diler, teşekkürü de zaten O’nadır. Kısacası kulluğunu kullara değil sadece Rabbine yapar.
- Allah’ın değer vermemiş olduklarına değer vererek onları “vazgeçilmezler” listesine koyanlar, kendi elleri ile kendilerini birçok yerden zincirlemiş olurlar. Nasıl ki vücuda giren yabancı madde ile vücut hasta olur ve yatarsa, fıtrata ters fiil ve istekler de harekete geçilmesini engeller. Allah insanı mucizevi işler yapmaya kabiliyetli yaratmıştır ama insanlar kendilerini kalıplara dökerek kımıldayamaz bir hale dönüştürmemelidir.
- Büyük iş yapabilmek, büyük düşünen büyük kafaya sahip olmakla mümkündür. Büyük kafalı olmak da hiç kimseye bağlı olmadan, yüreğinde Allah’ın sevgisinin kuşandığı yüreğe sahip olmakla mümkündür. Yüreğinde zinciri olmayan hür gençler, Ümmet adına iş yapabilecek adamlardır.
181) Sebat Eden Kazanacak
01:00:33 8250Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 23 Eylül 2012 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
378) Helal Para
52:58 5593 Hayata Bakış
2) Mektep Dersleri 2. Bölüm
00:58:51 3624 Hayata Bakış
409) Allah’ın Ölçüsü Kulun Ölçüsü
44:31 3615 Hayata Bakış
289) İhlasımız Kadarız
57:21 8969 Hayata Bakış