6249defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 14 Nisan 2013 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Tövbeleri çokça kabul eden Rabbin, her hata yapanı yine O’nun gönderdiği dinden atan kulları olunamaz. Müslüman, cehenneme değil cennete adam toplayan insanın adıdır.
- İslam dini, Allah katında tek dindir. İslam, hiçbir grup ya da kliğin kendi çevresine ait görüp kalanın dışarıda bırakıldığı bir din değil aksine kâinat dinidir. İslam, Ümmeti Muhammed’i kuşatır, bu sebeple hiçbir grubun tekeline mâl edilemez. İslam, Allah’ın dinidir.
- İslam’ı Kabul etmiş kimseye “Müslüman” denir. Ve İslam Şeriat’ı, Müslümanları “kardeş” ilan etmiştir. Bu kardeşlik de tüm dünyada “Müslüman’ım” diyen herkesten sorumlu olmayı gerektirir.
- İslam’ı bugüne taşıyan, o günün büyük düşünen adamlarıydı. Dünya üzerindeki var olan batıl davalar dahî önce büyük bir düşünceyle ortaya çıkar ve uğrunda can da dahil bedel ödenerek yarınlara sahip olabilir. İşte Ümmeti Muhammed’in hak davası da çok büyük bedeller ödenip, fedakârlıklar yapılarak bugünlere gelmiştir. “Ümmeti Muhammed’denim.” diyen herkes, fedakârlığa yüzde yüz hazır olmalıdır.
- Mü’min proje insanıdır. Bu projesini gerçekleştirmek için de sabrı kuşanır, yılmaz, yorulmaz, emekli olacağını düşünmez. Peygamberleri ve ashabı kiramı kendisine model alarak yoluna inançla devam eder.

421) O ÇOCUK O İNSANDIR
42:02 1960 Hayata Bakış
284) Çağdaş Aşırılıklarımız
1:00:45 7631 Hayata Bakış
228-Müslümanlık İnsanlıktır
01:00:02 7487Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 26 Ocak 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
206) Bolluk Başka Bereket Başka
01:00:36 6099Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 31 Mart 2013 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış