7249defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 2 Mart 2014 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Kişi inandığının aynasıdır. Müslüman inandığı Kur’an’ın aynası olmalı ve Kur’an ahlakı onun üzerinden izlenmelidir.
- Allah’tan başka her şeyin çekip kendisine bağımlılık yaptığı şu dünyada yaşanan korkulu hayatın tek güvencesi; sabır ve Allah’a teslimiyettir.
- Kur’an seviyesinde yaşayan mü’min, Allah Teâlâ’nın “Dertsiz bir hayat vereceğim!” diye bir vaadi olmadığını aksine “Sizi dertlerle imtihan edeceğim.” buyurduğunu bilir. Bundan dolayı başına gelen derdinin büyüklüğüne, derinliğine bakmaksızın sabreder ve derdin sahibiyle dertleşir.
- Kulunu anne, baba, eş, çocuk, mal, makam bakımından imtihan eden Allah Teâlâ onu yalnız ve çaresiz bırakmaz. Daima onunladır. Yeter ki kul her an Rabbiyle beraber olduğunun şuuruna varabilsin.
- Mü’min başına gelen her musibette “Allah’tan geldik ve Allah’a döneceğiz.” şuurunda olmalıdır. Bu şuura sahip mü’min gelen dertlere bela gözüyle bakmaz ve her derdi nimete çevirme gayretinde olur.

8) Herkes Sevdiği İle
00:41:01 3541 Hayata Bakış
333) Baba Toprağı
56:09 6097 Hayata Bakış
435) NEREYE ATANDIN?
34:28 1606 Hayata Bakış
46- Hicret Diyarının İmamı (Malik Bin Enes)
00:38:37 4037 Hayata Bakış