7164defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 9 Mart 2014 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Yıllarca müşrikler tarafından bile “el-emin” olarak adlandırılan Peygamberin Ümmet’inin, O’nun emanetlerine sahip çıkabilmek için her şeyden önce “emin” kimliğine sahip olması gerekmektedir.
- İmanını kor gibi elinde taşıyabilme hassasiyetine sahip Müslüman, her an tayakkuzda olup şeytanın tüm saldırılarına karşı hazır beklemelidir.
- Müslüman’ın münafıklık tehlikesine karşı her daim dikkat etmesi gereken dört kırmızı çizgisi vardır. Bunlar:
- Emanete sahip çıkma
- Konuştuğunda doğru olma
- Verdiği sözde durma
- Tartışırken sınırı koruma
Bu çizgiler, mü’min karakterinin oluşmasını sağlayan hususlardır.
- Allah’ın namaz ile ilgili emirlerini dikkate alıp karakter eğitimini bir köşede bırakmak Müslümanlık kimliğine ait bir davranış değildir. İslam, her şeyden önce karakter kazandıran bir dindir.
- İslam, hayat dinidir. Muhammed aleyhisselam da bu dinin peygamberidir. Bu Ümmet, “emin” Peygamberin Ümmeti olarak; elinin altındaki her şeyi, emanet şuuruyla gözetmektedir. Müslüman’ın evi ve ailesi, bu emanetler listesinde ilk sırayı almaktadır. Allah bu emanetleri ne kadar koruyup kolladığımıza bakacaktır. Bu sebeple mü’min, hesap vereceğinin şuurunda yaşamalıdır.
47) Murakebe 62.63. Hadisler
00:35:39 4234 Hayata Bakış
126) İyi İşler Listesi
00:59:46 6697Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 26 Aralık 2010 Pazar günü yapılan Hayat […]
Hayata Bakış
253) Orta Çizgideyiz
01:01:50 14729Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 22 Kasım 2015 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi […]
Hayata Bakış
109) Ashab Kalitesinde İman
00:57:03 5754Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 25 Nisan 2010 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
199) Sosyal İmtihan
00:59:24 7973Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 10 Şubat 2013 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış