10043defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 9 Kasım 2008 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Hiçbir peygamberin “Sen emret, biz atımızı denize sürelim.” deme samimiyet ve teslimiyetinde olan ashabı olmamıştır. Dolayısıyla böyle teslimiyete sahip kadroyla yirmi üç yılda yüz binlerce kişinin imanına vesile olunduğu gibi bugün de vesile olunabilmesi mümkündür.
- Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemden başka hiçbir peygambere ashabı kiram gibi bir nesil nasip olamamıştır. Allah Teâlâ, Peygamberini ashap ile destekleyerek dini taşıma ve yüceltme görevinin Müslümanlara devredildiğini göstermiştir. Onlar bu görevi taşımada Ümmeti Muhammed’in örnek ve önderleridirler.
- Ashabı kiramı yargılamak onlardan yüzlerce yıl sonra gelen insanların meziyeti olmaz. Onlar İslam binasını yükselten direklerdendir. Bu direkleri yerinden oynatmaya kalkanlar İslam binasına zarar vermek isteyenlerdir. Ashap üzerine oynanan politikalar bu konumlarının kıymeti ile ilgilidir. Müslüman yapılan iç ve dış tahrif hareketlerine karşı uyanık olmalıdır.
- Sahabeler de insandı ve masum değillerdi. Yaptıkları hatalarda ısrar etmemeleri, hoşgörü ve kabiliyetleriyle birbirlerini tamamlamaları onları “Ashabı Kiram” yaptı. Bugün de insanları birbirinden ayıran değil onlar gibi birleştirici olunmalıdır.
- İslam dininin esas aldığı Kur’an ve Sünnet merkezli kaynaklar dini teşkil etmektedir. Bu kaynaklar dışında dine düşman olduğu bilinen batının, belli bir amaç doğrultusunda şekillendirdiği kaynaklardan beslenilmemelidir.
419) SÜNNET’E EHİL OL
42:36 2449 Hayata Bakış
169) Bu Zamanın Çocuğuyuz
00:44:38 4064 Hayata Bakış
284) Çağdaş Aşırılıklarımız
1:00:45 8006 Hayata Bakış
12) İhlas ve Niyet 10 Hadis’in devamı
00:16:58 4175 Hayata Bakış
333) Baba Toprağı
56:09 6722 Hayata Bakış