9546defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 29 Aralık 2013 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Kötülüğün bu kadar yayıldığı bir dönemde kötüye ve kötü örneğe kimsenin ihtiyacı yoktur. Ümmeti Muhammed’in aslî görevi; Ümmet’in ihtiyacı olan güzel örnekleri zikredip iyiliği yaymaktır.
- Ömer radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin davasıyla öyle dertlenmişti ki vefat anında bile “Ümmet’i başsız bırakan olursa öldürün!” emrini verebilen ümmet şuuruna sahiptir. Ümmeti Muhammed de bu bilinçle çalışıp Ümmet’ini düştüğü başsızlıktan kurtarmalıdır.
- İslam adına iş yapabilmek için bir vasfa ihtiyaç yoktur. Konu İslam davası ise Müslüman olan herkes sorumludur.
- İşte Ömer Müslümanlığı! Ömer Müslümanlığı; adam gibi adam olmaktır. Sadece kendin için yaşamamak, davanı dert edinmek, Allah’ı ve rızasını her şeyin üstünde tutmak demektir.
- Arzulanan cennet; bugün “kalbim temiz” diyerek kulluğunu tam yerine getirdiğini zannedenlerin değil cennetle müjdelenmiş biri olmasına rağmen namaza ciddiyetle hassasiyet gösteren Ömer radıyallahu anhın tâlip olduğu cennettir.
- Bu zamanda sahabi olmak mümkün olmasa da o kıvamı yakalamak mümkündür. Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme tam manasıyla teslim olunduktan sonra bu kıvam yakalandı demektir.
419) SÜNNET’E EHİL OL
42:36 2316 Hayata Bakış
387) Haset Etme
54:47 5504 Hayata Bakış
10 – Sahabenin Yeri (6)
01:01:22 5811 Hayata Bakış
252) Boşlukta Kalma
01:04:06 29347Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 15 Kasım 2015 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi […]
Hayata Bakış
201) Liberal Olamayız
00:59:40 5845Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 25 Şubat 2013 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
129) Evlilik Cihattır
01:01:35 6206Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 16 Ocak 2011 Pazar günü yapılan Hayat […]
Hayata Bakış