12543defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 5 Mayıs 2013 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Ölüm, bir insanın hayatına tesir edebilecek en büyük gerçek olmakla birlikte, bizi Allah’a yaklaştıracak en etkili derstir. Ve bu ders kaybedildiği takdirde insanı etkileyip harekete geçirecek başka bir şey kalmamış demektir. Ölüm korkusu –aslında Allah korkusu- yüreklerde diriltilmelidir.
- Medyanın olumsuz etkisiyle zihinlerdeki “ölüm” kavramı sıradan bir hale getirilmeye çalışılsa da bu mefhumun gerçek mahiyeti korunmalıdır. Kısa hayatlara uzun emeller yerleştirilmesi ölüm gerçeğinin arka plana atılmasına sebebiyet vermemelidir. Bu nedenle ölüm, dünyadan kopmayıp ahiret endeksli yaşanmasını sağlamalıdır.
- Ölümün tüm gerçekliği, bulunulan her mekânda gündem haline getirilmelidir. İnsan nasıl bir hayat yaşarsa Allah ona o şekilde bir ölüm nasip eder. Akıbeti belirleyen de insanın nasıl bir hayat yaşadığıdır. İnsan hayatıyla ahiretine hazırlık yapmalıdır.
- Hiç kimse cenneti garantilememiştir. Ölüm, edebiyatı yapılacak bir kavram da değildir. Bu sebeple ölüm, her an insanları teyakkuz halinde tutacak bir mefhum olmalıdır.
- “Nasıl yaşarsak öyle ölürüz, nasıl ölürsek öyle diriliriz.” ve “Hepimiz muhakkak ölümü tadacağız.” İşte, son ders de budur.
10) Haramlar Tatlı Ama Zehirlidir
00:41:53 4404 Hayata Bakış
5) Hz. Ebubekir (r.a.)
42:07 8660Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 15 Nisan 2007 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
348) Helalleşmeden Ölme!
55:57 7088 Hayata Bakış
24) Takvânın Pratiği
00:49:27 6491Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 18 Mayıs 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış