12696defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 5 Mayıs 2013 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Ölüm, bir insanın hayatına tesir edebilecek en büyük gerçek olmakla birlikte, bizi Allah’a yaklaştıracak en etkili derstir. Ve bu ders kaybedildiği takdirde insanı etkileyip harekete geçirecek başka bir şey kalmamış demektir. Ölüm korkusu –aslında Allah korkusu- yüreklerde diriltilmelidir.
- Medyanın olumsuz etkisiyle zihinlerdeki “ölüm” kavramı sıradan bir hale getirilmeye çalışılsa da bu mefhumun gerçek mahiyeti korunmalıdır. Kısa hayatlara uzun emeller yerleştirilmesi ölüm gerçeğinin arka plana atılmasına sebebiyet vermemelidir. Bu nedenle ölüm, dünyadan kopmayıp ahiret endeksli yaşanmasını sağlamalıdır.
- Ölümün tüm gerçekliği, bulunulan her mekânda gündem haline getirilmelidir. İnsan nasıl bir hayat yaşarsa Allah ona o şekilde bir ölüm nasip eder. Akıbeti belirleyen de insanın nasıl bir hayat yaşadığıdır. İnsan hayatıyla ahiretine hazırlık yapmalıdır.
- Hiç kimse cenneti garantilememiştir. Ölüm, edebiyatı yapılacak bir kavram da değildir. Bu sebeple ölüm, her an insanları teyakkuz halinde tutacak bir mefhum olmalıdır.
- “Nasıl yaşarsak öyle ölürüz, nasıl ölürsek öyle diriliriz.” ve “Hepimiz muhakkak ölümü tadacağız.” İşte, son ders de budur.
345) İnsanlar ve Hayvanlar
51:38 5154 Hayata Bakış
131) Vakıf Adam Ruhu
01:00:16 6541Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 30 Ocak 2011 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi […]
Hayata Bakış
165) İmamlık Standardı (1.Oturum)
01:07:00 3814 Hayata Bakış
98) “Herkes Evine Dönsün”
00:52:17 3658 Hayata Bakış
82) Mide’de Savaş
00:53:38 7322Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 11 Ekim 2009 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış