7460defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 26 Ocak 2014 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Müslümanlara İslam’ı getiren Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem sadece namazı, orucu değil hayatın her anını şekillendirecek kanunlar getirmiştir. İslam dini namaz, oruç vb. ibadetleri içerdiği gibi insanın tüm hayatını kapsamaktadır.
- Bir kâfir dahî bugün Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin ne kadar “iyi bir insan” olduğundan bahsetmektedir. Ümmeti Muhammed’in görevi “iyi adamlık vasıflarını” saymak değil, bu vasıfları taşıyan “iyi adam” olmaktır.
- Ümmet-i Muhammed insanlık için çıkarılmış bir ümmettir. Kötülüğü, fuhşiyatı değil iyiliği yaymak ve tüm insanlığı iyiliğe çağırmak için yaratılmıştır.
- Hiç kimse insanlıkta zelil, Müslümanlıkta izzetli olamaz. Bu nedenle Müslüman kimliği ile yapılacak her harekette önce insanlık öne çıkarılmalıdır.
- Bugün Batı; İslamiyet ile Müslümanlığı geri kalmış ve medeniyetsiz olarak lanse etmektedir. Oysaki İslam medeniyeti; batı gibi sonradan kazanılmış değil hayat kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’in nazil oluşu ile birlikte elde edilmiştir.

431) GENÇLERE DEDİM Kİ
42:21 1777 Hayata Bakış
277) Şeriatsız Olamayız
01:02:27 23393 Hayata Bakış
29) Bu gün İçin Gerçekler
00:10:06 3502 Hayata Bakış
42-Mushaf Tarihi-1 B
00:16:24 3585 Hayata Bakış
37) Belasavar
01:02:02 5744Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 23 Mart 2008 Pazar günü yapılan Hayat […]
Hayata Bakış