6672defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 4 Şubat 2014 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Müslüman’ın kalbi, mü’min kardeşine karşı kin ve haset barındırmayan berrak bir kalp olmalıdır. Zira cennet temizdir ve ancak temiz olanlar cennete girebilir. Müslüman’ın kalbinin berraklığı bir nevi cennetin anahtarıdır.
- Müslümanlık bir karakterdir, seçilmiş insan olmanın adıdır. Müslüman; saf, olduğu gibi görünen, kendini Ümmet’e feda eden Allah’ın adamıdır. İnsan bu vasıfları ise Resûlullah sallallahu aleyhi ve selemin örnekliğinden kazanır.
- Müslüman kuşatıcıdır. İnsanları; gurubuna, cemaatine göre değil iman sahibi olup olmamasına göre değerlendirmek ve bu şekilde kabul etmek zorundadır.
- Ümmeti Muhammed’in her bir ferdi meleklerin her şeyi kaydettiği şuurundadır. Bu nedenle kalabalığın peşinden giderek haksızlığa göz yuman değil her yerde hakkı savunan olmalıdır.
- Ümmeti Muhammed, İslam’ın etrafında toplanmış sıradan insanlar grubu değildir. Aynı topraktan gelmiş Âdem aleyhisselamın çocuklarıdır. Standartları da Allah’ın standartlarıdır.
276) Zina Edenin Evliliği Nasıl Olmalı?
00:02:26 4228 Hayata Bakış
2) Anne ile Baba Arasinda Tercih
00:05:01 3561 Hayata Bakış
47) Arınma Ve Korunma Mücadelesi
01:02:31 5865Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 1 Haziran 2008 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
224 – Ömer Müslümanlığı
01:01:24 9721Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 29 Aralık 2013 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
48) Uzun Yaşamak Elimizde
00:43:58 5278Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 7 Eylül 2008 Pazar günü yapılan Hayat […]
Hayata Bakış