5315defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 4 Şubat 2014 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Müslüman’ın kalbi, mü’min kardeşine karşı kin ve haset barındırmayan berrak bir kalp olmalıdır. Zira cennet temizdir ve ancak temiz olanlar cennete girebilir. Müslüman’ın kalbinin berraklığı bir nevi cennetin anahtarıdır.
- Müslümanlık bir karakterdir, seçilmiş insan olmanın adıdır. Müslüman; saf, olduğu gibi görünen, kendini Ümmet’e feda eden Allah’ın adamıdır. İnsan bu vasıfları ise Resûlullah sallallahu aleyhi ve selemin örnekliğinden kazanır.
- Müslüman kuşatıcıdır. İnsanları; gurubuna, cemaatine göre değil iman sahibi olup olmamasına göre değerlendirmek ve bu şekilde kabul etmek zorundadır.
- Ümmeti Muhammed’in her bir ferdi meleklerin her şeyi kaydettiği şuurundadır. Bu nedenle kalabalığın peşinden giderek haksızlığa göz yuman değil her yerde hakkı savunan olmalıdır.
- Ümmeti Muhammed, İslam’ın etrafında toplanmış sıradan insanlar grubu değildir. Aynı topraktan gelmiş Âdem aleyhisselamın çocuklarıdır. Standartları da Allah’ın standartlarıdır.

51) Zina Bahsi – 27
00:48:37 4535 Hayata Bakış
29) Sabır 32. Hadis
00:25:41 3336 Hayata Bakış
400) Fatiha İle Başla
51:10 4855Hayatımızdaki önemli yerine rağmen öneminin farkında olamadığımız çok büyük bir […]
Hayata Bakış
35) Zahmetsiz Cihad
01:01:05 4873Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 9 Mart 2008 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
5) Hz. Ebubekir (r.a.)
42:07 7182Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 15 Nisan 2007 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış