8290defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 2 Şubat 2015 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Ashabı kiram, “Zekâtını ver, cennete gir.” anlayışına sahip mü’minlerin karşısında, zekâtlarını verirken cenneti alıyormuş gibi hissedenlerin arasında durmaktadırlar. Alıyormuş gibi vermek, onlar gibi razı olunan bir nesil olabilmek için gerekli olan seviyedir.
- Yaşanılan gün sayısı kadar diploma sahibi olunsa bile bununla imanın tadı alınamaz. İmanın tadı ancak zirvede bir iman taşıyan ashabı kiramın seviyesine çıkmaya çalışılarak alınabilir. Artık sahabi olunması mümkün olmasa da onların imanlarındaki seviyeye ulaşılması mümkündür.
- İslam’ın bağrında doğmuş olan bir neslin imanından lezzet alamayışının sebeplerinden biri de, sözleriyle mangalda kül bırakmayıp bu söze rağmen cihad meydanlarının boş kalmasıdır. Asıl olan cihad ruhunu taşıyıp her türlü cihad meydanına tereddütsüz koşabilmektir.
- İmanda zirve yakalayabilmenin yollarından biri de, mü’min kardeşinin derdiyle dertlenmekten geçmektedir.
- Bir mü’min, ashabın kalitesine ulaşmak istiyorsa onların heyecan ve samimiyetini yakalamaya çalışmalıdır çünkü ashabı kiram, imanı Allah tarafından beğenilen ve örnek gösterilen nesildir. Kıyamete kadar da bütün mü’minlerin örneği olacaktır.
- Kur’an-ı Kerim, mü’minin hayat rehberi ve şifa kaynağıdır. Gerçek anlamda Kur’an-ı Kerim yaşandığı takdirde de imanı zirveye taşıyacak iman kitabıdır.
- İmanından tat almak isteyen;
- Allah ve Resûlü’nü her şeyden çok sevmeli
- Sevdiğini Allah için sevmeli
- İmandan sonra küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin görmelidir.

242) Dinde Zorlama Yoktur Ne Demektir
00:02:45 3501 Hayata Bakış
455) GÖZLÜKLERİMİZ
37:36 1670 Hayata Bakış
38) Ne Oldu Dualarımız?
00:49:21 5676Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 28 Aralık 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
27) Kudüs Davamız
00:30:03 5116 Hayata Bakış