148) Şu Kur’aya Bak!

« »

Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 9 Ekim 2011 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.

AÇIKLAMA

  • Kuran-ı Kerim bir tarih kitabı, içindeki kıssalarda hikâye değildir. Kuran-ı Kerim, kıyamete kadar Allah’ın kullarına nasıl yaşayacaklarını öğreten hayat kitabıdır.

 

  • Allah’a kulluğu ve dinini dert edinip bunun içinde elinden gelen her şeyi yaptıktan sonra sonucunu Allah’a havale ederek O’na dayanan bir kulun yapabileceği çok şey vardır.

 

  • Allah kalplerin samimiyetine bakmaktadır. Kul Rabbinin “Semi’” ve “Alîm” olduğunu bilerek gücünün yetmediği ama yapmak istediklerini Rabbine duyurmaya çalışırsa Allah kulunun samimiyetine binaen adağını “Güzel Bir Kabul Ediş” ile kabul edip kulunu istediğinden daha fazlasıyla şereflendirir.

 

  • Fesada uğramış ve bozulmuş bir topluma karşı “Kayıtsız-Şartsız” yapılan bir adakla gönderilen bir Meryem, toplumun düzelmesi için yeterlidir. Kıyamete kadar her toplumun adanan ve kendisini adayan insanlara ihtiyacı vardır.

 

  • Allah’ın dinini hâkim kılmak için yapılan hizmetlerin içinde bulunmak, herkese nasip olmayan büyük bir nimettir. Yapılan bir şeyde başarılı olabilmek için çok bilmek değil, ihlâslı ve dertli olmak yeterlidir. Peygamber bulunan toplumda bile bir kadın Allah’ın dinini dert edinip hâkim kılmak için elinden geleni yapmaya azmetmiştir. Hanne Annemiz’in kıssası kadınların ‘’Ben yapamam.’’ özrünün geçerli olmadığını tüm insanlığa göstermiştir.

 

  • Allah’a kul olup Peygamberin davasına sahiplenenler sonuçlara değil Allah’a dayanarak yola çıkanlar, Allah’ın yardımıyla yol kat edebilirler.

İlgili Videolar