8041defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 6 Mart 2011 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Kur’an-ı Kerim’den sonra Ümmeti Muhammed’in iki temel kaynağı Buhari ve Müslim’dir. Ümmet bu iki kitabın sahihliğinde icma’ etmiştir. Bu sebeple bu kaynaklardan aktarılan hadislere “Acaba sahih midir?” sorusunu akıllara getirerek şüpheyle bakmaz. Esasen onları korumak ise, mü’minin imanındandır.
- Allah’a yaklaşmayı becerip kullukta yükselişi yakalayanlar, yükseklik derecelerine göre mutlaka imtihan edileceklerdir. Allah sözünde sadık olanlar ile söz verip sözünde durmayanları mutlaka deneyerek birbirinden ayıracaktır.
- Kim samimi bir şekilde Allah ile beraber olursa Allah onu asla bırakmaz. Dünyanın bütün dertleri, sıkıntıları ve çıkmazları onun üstüne gelse de mü’mine Rabbi yeter. Sıkıntılara karşı gösterdiği sabrı onu Allah’a yaklaştıracağının bilincindedir. Bunun için mü’min maddi güçlere değil sadece Rabbine dayanır, O’ndan sabırla yardım ister.
- “Allah için yaşamak istiyorum.” diyip hiçbir zarar, eziyet ve sıkıntı çekmeden mücahit olarak yaşayacağını düşünen kimse; şeytanın tuzağına düşmüştür. Oysaki bu din, fedakâr ve feraset sahibi insanların eliyle ayağa kalkacaktır. Asıl mücahit; malını, vaktini, canını ne gerekiyorsa onu vererek iddiasını ispat edenlerdir. Böyle değerli bir iş yaparak kıyamete kadar izi sürülenlerden olur.
- Bazıları başkaların sırtından yaşarken bazıları da diğer insanlar huzur bulsun diye kendilerini, gençliklerini ve zevklerini feda ederler. Asıl kazananlar onlardır çünkü dünyayı verip ahireti satın alarak gerçek ticarette bulunmuşlardır. En güzel kazanç da budur.
- Her mü’minin Allah ve O’nun dini için yapabileceği muhakkak bir şeyler vardır. En şerefli varlık olan insan, canını Allah için verdiğinde Ümmet’in dirilmesine vesile olabilir. Tıpkı bir gencin şehadetinin Ashab-ı Uhdud’daki binlerce insanın iman edip dirilmesine vesile olduğu ve bu güne kadar da yüzlercesine örnek olduğu gibi. Unutulmamalıdır k; Batıl ne kadar üstün görünse de Allah dinini bir avuç mü’minle hâkim kılmaya muktedirdir.
279) Söze Ne Gerek!
1:03:16 9410 Hayata Bakış
13) Birbirimize Muhtacız
00:47:33 5729Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 16 Şubat 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
394) BARİ BU RAMAZAN
32:37 4804Ramazan olmaktan daha büyük bir fırsat sayılması gereken ramazan, bütün […]
Hayata Bakış
404) Kardeşlik Damarımız
54:53 3552 Hayata Bakış
254) Bu Ümmetin Kadınları
01:01:39 15729Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 29 Kasım 2015 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi […]
Hayata Bakış