7173defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 3 Şubat 2008 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- İki mü‘minin kardeşliği, Allah için yapılan tüm ibadetlerle aynı değeri taşır. Bir mü’min; namazı, orucu veya haccı nerede görüyorsa kardeşlik de oradadır. Allah Teâlâ kılınan her namaza cennet vaat ettiği gibi kardeşliğe de cennet vaat etmiştir.
- Şeytan, Allah’ın rızasını kazandıracak işleri engellemek için çalıştığı gibi kardeşliği de zedelemek için çalışır. Bu sebeple kardeşlik bağı güçlü tutulup hiçbir fitnenin bu bağa zarar vermemesi sağlanmalıdır.
- Salih mü’minlerin özelliklerinden biri de külfetsiz insan olmalarıdır. Allah’ın rızasını kazanmak için bir iş yaparken bile mü’min mü’mine engel olmamalıdır.
- Kardeşlik bir nimettir. İslam’a bütün olarak bakabilenler için kardeşlik imanın bir getirisidir. Namaz, İslam’dan ayrılamayacağı gibi sadece namaz da İslam olarak görülemez. Kardeşlik İslam’dandır. Dik durabilmek, bâtıla karşı ayaklanmak için Müslümanların kardeşlik bilincinde olmaları gerekir.
- Menfaat, kardeşliği zedeleyen en büyük etkenlerden biridir. Menfaat karışan her ilişki, şeytanın yönlendirmeye başladığı bir ilişkidir. Hâlbuki kardeşlik hiçbir karşılık beklemeden sadece Allah için sevmenin ve insanı külfetsiz cennete bir adım daha yaklaştıran eylemin adıdır.
358) Şeytan Ambalajı
55:30 6317 Hayata Bakış
4) Bir, Üç Eder
00:48:49 6249Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 15 Aralık 2013 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
227-Mü’miniz Vefakârız
01:01:43 5313Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 19 Ocak 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
27) Sabır 27-28-29. Hadisler
00:32:03 4344 Hayata Bakış
306) Okunacak Kitaplar
53:29 15545 Hayata Bakış
23) Şahsiyet Seçenekleri
00:50:38 4763Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 11 Mayıs 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış