10610defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 4 Ekim 2009 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Ümmet’in umudu, Cenneti Adn’e talip, ashab kokan nesillerin yetişmesi; dünyayı ahiret için kullanan Kur’an yürekli nesiller yetiştirmekten geçer.
- Büyük işler çok bilmek ile değil, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin ihtiyacı var diye üç haftada dil öğrenmedeki heyecan ve azimle yapılır.
- Dünyaya olan bağlılık hedefleri sığlaştırdı. Sığlaşan hedefler ise nesilleri pasifleştirdi. Bu nesillerin pasifleşmesindeki asıl etken aile ve hocaların karakter ve hedef bilincini yanlış aşılamalarıdır. Şeytan asıl hedefi unutturacak yönde planlar yapsa da Allah’ın planda O’na sığınanlar asıl hedeflerinden hiçbir zaman sapmayacaktır biiznillah.
- İslam’ın yükselişi gençlerin omuzlarında gerçekleşmiştir. Bugün de ayağa kalkmak ve büyük projeleri hayata geçirebilmek için yaşlı değil genç ve dinamik omuzlara ihtiyaç vardır.
- Yaş tecrübedir ama hiçbir zaman için büyüklüğün kendisi değildir.
- Sahabe kıvamını yakalayacak gençler olmak; şu üç maddeye riayet etmekle mümkündür;
- Allah’ın hakkına riayet etmek,
- Anne babaya yüzde yüz itaat etmek,
- Haram helal bilincinde yaşayabilmektir.
21) Kuran Herşeyimiz
01:01:29 8215Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 18 Kasım 2007 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
441) NEFES VER, NEFES AL
34:54 1307 Hayata Bakış
281) Evimiz Medresemiz
1:01:21 11201 Hayata Bakış
166) Telefonun Müslümancası
01:01:02 6796Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 26 Şubat 2012 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
458) O RAHMÂN, O RAHÎM
41:08 2076 Hayata Bakış
25) Haram Yakar
00:51:41 7671Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 16 Aralık 2007 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış