14167defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 11 Ocak 2015 Pazar günü yapılan Şehzadebaşı Camii Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- Allah’ın insandan murat ettiği şey, şeytansız bir dünya oluşturmak değil şeytana yem olmamak için iyiliğin gücünü artırmaktır. Bu sebeple mü’minin vazifesi; şeytana adam toplamak değil şeytandan adam toplamaktır.
- Bir mü’minin yaptığı yanlışı aşikâr etmek ve yaptığı yanlıştan dolayı onu ayıplamak, şeytana yardım etmektir. Şeytana yardım ise alkol gibi yasaklanmıştır çünkü hata stokçuluğu yapıp şeytana yardım etmek, istiğfarı gerektirecek kadar büyük bir suçtur.
- Mü’min, hatayı teşhir edip büyüten değil ıslah edici kimliğe sahip olandır. Bu kimliğinin hayata yansıması, karşı tarafın kimliğine zarar verecek şekilde olmamalıdır. Çünkü bu, hatayı kişiselleştirme anlamına gelir ki mü’min böyle bir durumun oluşmasına mahal veren adam olmamalıdır.
- Allah hiçbir şeyi boşuna yaratmamıştır; iyiyi de kötüyü de yaratan Allah’tır. Şeytanı da yaratan Allah böyle olmasını murat etmiştir. Bu, Allah’ın kanunudur. Şeytanın olmadığı yerde kimin iyi kimin kötü olduğu anlaşılamaz. Kötülük olduğu için iyilik değerlidir. Bu sebeple şeytanın kötülüğünü perçinlemek yerine iyiliğin gücü arttırılmalıdır.
- Mü’min; affetmeyi, merhamet göstermeyi, hata örtmeyi, hoş görmeyi ibadet olarak görendir.
- Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemi tüm mirasıyla evlerimize taşımak zorundayız. İslam; sadece namaz, oruç ve zekâttan ibaret değildir. Ev neredeyse dükkân neredeyse kısacası; hayat neredeyse Resûlullah aleyhisselam da oradadır. Çünkü O, hayat peygamberidir.
- İnandığı ve gerçekleştirmek istediği davayı tanımanın yanında düşmanını da tanıyan kişi, planladığı hedefe varış süresini hızlandırabilir.
169) Kim Kâfir?
01:00:09 5785Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 18 Mart 2012 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
22) Tövbe 20. Hadisin devamı
00:15:44 3640 Hayata Bakış
34) Trafik Kurallarına Uymak
00:04:39 3000 Hayata Bakış
2) Önceliklerimiz ve Denge Ölçülerimiz (2)
00:45:26 3670 Hayata Bakış
12) Neden Evleniyoruz?
01:03:26 6656Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 5 Ocak 2014 Pazartesi günü yapılan Ankara […]
Hayata Bakış